Csasztvan Zsuzsanna

művészeti titkár


Magamról

Név: Csasztvan Zsuzsanna
Született: 1992. július 31.

Gyermekkorom óta a népzene és a néptánc bűvöletében élek szüleimnek köszönhetően. Kiskoromban nem telt el úgy nap, hogy ne halljam édesanyámat énekelni, ha csak a saját szórakoztatására is tette házi munka közben. Természetesen népdalokat énekelt, sőt legtöbbször szarvasi dallamokat.

Ezt az otthon magamba szívott kincset már óvodás koromban megpróbáltam tovább adni a csoporttársaimnak.

Iskolás éveim alatt rendszeresen jártam különböző népdaléneklési versenyekre, ahol számos sikert értem el.

Zenei ismereteimet alapfokú művészeti iskolában bővíthettem. A Chován Kálmán Művészeti Alapiskolában fuvola tanszakon végeztem 2011-ben, ennek köszönhetően a szarvasi Rezesbanda tagja lehetek. Ennek a rezesbandának a repertoárjában megtalálhatóak még ma is a szarvasi népdalok. 2016-ban a Táncháztalálkozón a küzdőtéren szarvasi szlovák táncok oktatása volt, ahol a helyi zenekar fújta a talp alá valót.

A Tessedik Táncegyüttesben több szólóénekesi feladatot is elláttam a különböző koreográfiákban, műsorokban.

2013-ban a Szarvasi Népdalkörrel Pilisszentkereszten Aranypáva minősítésben részesültünk a KÓTA Országos Szlovák Nemzetiségi Minősítő versenyén.

Egyetemi éveim alatt, többször szerepelhettem a szarvasi városi megemlékezések (március 15.; október 23.) ünnepi műsoraiban énekesként, a Cervinus Teátrum szervezésében.

2018-ban az a megtiszteltetés ért, hogy a Makó Péter által vezetett Tölcséres Bandában énekelhettem. Az újdonsült formáció a népzene eddig kevésbé ismert szegmensét, a rezesbandákat idézi meg. Így 2018 májusában a Fonó Budai Zeneházban volt a bemutatkozó koncertünk, ahol nagy örömömre szarvasi szlovák dallamok is felcsendültek. A zenekar több sikeres koncertet tudhat magáénak, ezek közül a legemlékezetesebbek amikor a Csík Zenekarral közösen léphet fel.

A Duna Művészegyüttes néhány fellépésén is volt szerencsém énekelni, ezek közül a két legemlékezetesebb a Pünkösdi tánckarnevál, ami a Hősök Terén felállított színpadon volt megtekinthető 2018 júniusában, majd 2019 júniusában a Szent István Bazilika előtt.

Minden erőmmel azon vagyok, hogy tudásom folyamatosan fejlesszem és, hogy a legnagyobb alázattal állhassak a közönség elé és mindezt szívvel-lélekkel tegyem.


Tanulmányok

 • 2011 - 2015.

  Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Kar - Tanító szak, matematika műveltségterület

 • 2007 - 2011.

  Vajda Péter Gimnázium, Szakképző Iskola, Kollégium, Általános Iskola, Óvoda, Nyilvános Könyvtár – matematika tagozat

 • 1999 - 2007.

  Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda


Szakmai múlt

 • 2017-

  Duna Művészegyüttes – művészeti titkár

 • 2016-

  Duna Művészegyüttes – adminisztrátor

 • 2015-

  Cervinus Teátrum – rendező asszisztens

 • 2015-

  Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda, Bölcsőde – tanító


Szakmai elismerések

 • 2019-

  Népművészet Ifjú Mestere díj