DUNA MÜVÉSZEGYÜTTES
1139 Budapest

Gyutacs u. 10.

Tel. / fax: +36-1-201-66-13

Mail: csasztvan.zsuzsanna@dunapalota.hu

Név: Kovács Márk Jenő

Született: 1994.09.06. Székesfehérvár

Munkakör: Tánckari tag

Tánctanulmányok (végzettség):

2001-2005 Németh László Általános Iskola

2005-2010 Ciszterci Szent István Gimnázium

2010-2012 Hang-Szín-Tér Művészeti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium,tánctagozat

2012 Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziuma

2012-2017 Magyar Táncművészeti Egyetem, táncművész alapszak, néptánc szakirány BA – kitűnő diplomával

2017- Magyar Táncművészeti Egyetem, tánctanár szak, klasszikus balett szakirány MA

 

Táncos pályafutásomat általános iskola negyedik osztályában kezdtem szülővárosomban Székesfehérváron az Alba Regia Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. Ahogy teltek az évek egyre erősödött bennem a tánc szeretete. Az Alba Regia Táncegyüttes szinte minden utánpótlás csoportjában, majd a felnőtt együttesben is volt szerencsém táncolni. Ezzel párhuzamosan a Kodolányi János Főiskola Táncol”KODÓ” Táncegyüttesének is tagja voltam.

A néptánc mellett hamar kialakult az érdeklődésem más táncstílusok iránt, így a Hang-Szín-Tér Művészeti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium-ban folytattam középiskolás tanulmányaimat, majd 2012-ben felvételt nyertem a Magyar Táncművészeti Főiskolára, ahol ebben az évben érettségit tettem.

Az intézményben számos tánctechnikát sajátítottam el és megannyi önálló és koprodukciós darabban vettem részt. 2017-ben végeztem el szakomat kitűnő diplomával. Jelenleg a Duna Művészegyüttes tánckari tagja, valamint balettmester hallgató vagyok a Magyar Táncművészeti Egyetemen. Célom, a magyar tánckultúra hagyományait mélyen megismerni és színpadon bemutatni, valamint a klasszikus balett technika hasznosságát a hivatásos - és amatőr néptáncosok körében megismertetni és egyedi módon befogadhatóvá tenni.

 

Duna Művészegyüttes 2017 június