DUNA MÜVÉSZEGYÜTTES
1139 Budapest

Gyutacs u. 10.

Tel. / fax: +36-1-201-66-13

Mail: csasztvan.zsuzsanna@dunapalota.hu

Megjelent Péter Márta Eleven történet című könyve, amely a Duna Művészegyüttes és elődegyüttesei történetét mutatja be és dolgozza fel egyszerre tudományos és szórakoztató igénnyel. A táncfotókkal gazdagon illusztrált kötet az együttes felkérésére készült, a megjelentetés apropóját a Duna Művészegyüttes fennállásának 55. évfordulója adta.
A könyv kapható a Duna Palota portáján (1051 Budapest, Zrínyi u. 5.) és a Vince Könyvesbolt Művészetek Palotája boltjában (1095 Budapest IX., Komor Marcell u. 1.) - A könyvet árusító boltok listája folyamatosan bővül.
Könyvbemutató: 2014. január 14. 18:00, Duna Palota

„Úgy tűnik, az ember számára mindig is kihívás volt és marad egy történet, éspedig bármiféle történet elfogulatlan, hiteles rögzítése, talán mert a történetet élő mindenkori közösségre s benne az egyénre is gondolva egy meglehetősen bizonytalan, sok szempontból relatív kategóriáról van szó. Nyilván ezért van annyiféle, időtől / korszaktól és személytől függő interpretációja a dolgoknak, legyen szó akár magánjellegű, akár politikai-társadalmi súlyú, vagy egyenesen történelmi léptékű eseményről. Mégis, mit lehet tenni, mi marad lehetőségként annak, aki belefog egy történet fölfejtésébe, tudva, hogy bármelyik utat is választja, mindig újabb ösvények nyílnak előtte, újabb kényszerű döntésekkel? Mert még a legegyszerűbbnek tűnő kérdések sem olyan egyszerűek, ha tárgya eleve sokágú, többszörös nekifutású alakzat, ráadásul a lehetséges forrásanyagokat illetően történelmi okokból sem mindig egységesen kezelt időszak(ok)hoz kapcsolódik.”
(Péter Márta)

Írta és szerkesztette: Péter Márta
Képszerkesztő:
Dusa Gábor
Grafika, tördelés: vkgrafik

A könyv megjelenést támogatta:
Nemzeti Kulturális Alap
Magyar Művészeti Akadémia
Béres Alapítvány
Conet Kft.

Kiadja a Duna Palota Nonprofit Kft.